Tangle | Wat is het eigenlijk?

De Tangle. Het ziet er leuk uit en is een hot item in onderwijsland. Maar wat is het? En wat zijn de voordelen van de Tangle?step0002

Op de onderwijsbeurs kon je er niet omheen. De Tangle is hip. Maar waarom? Heeft de Tangle echt zoveel voordelen voor kinderen? Het is natuurlijk geen wondermiddel, maar heeft weldegelijk voordelen voor sommige kinderen. De tangle is een therapeutisch hulpmiddel gemaakt van diverse hoeken. Het is flexibel en kan daardoor constant bewogen worden. Deze bewegingen geven een ontspannen effect. Daarnaast geeft het spelen met de Tangle in combinatie met luisteren naar een uitleg voor een verbeterde concentratie. De kleine bewegingen die worden gemaakt houden de hersenen wakker en alert.  Ook wordt de handmotoriek en de oog-hand coördinatie getraind. Dit heeft een positief effect op de schrijfvaardigheid van kinderen.

De bovengenoemde voordelen zijn natuurlijk geweldig, maar de Tangle is vooral speelgoed. Voor zowel kleine als grotere kinderen is de Tangle geschikt. De Tangle is gemaakt van niet giftig materiaal. Daarnaast hebben sommige Tangles diverse texturen en oppervlakten, daardoor blijft het speelgoed interessant en zorgt het voor een ontspannen werking.

step0003 (5)

 

Interesse in de Tangle? Mail ons voor kleuren en prijzen. (lerenendenken@gmail.com)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s