Oproep vanuit het bedrijfsleven om universiteiten te vernieuwen

Vanuit het bedrijfsleven is op 25 maart jl. een brief gestuurd aan minister Bussemaker van onderwijs cultuur en wetenschap om universiteiten te verfrissen. 

In de brief wordt  gepleit voor een invulling waarbij universiteiten gaan werken aan maatschappelijke thema’s. Deze thema’s worden multidisciplinair aangepakt. Zo kan het dus gebeuren dat technische studenten samenwerken aan een onderzoek met sociaal- wetenschappelijke studenten.  Voorkeur gaat ook uit naar maatschappelijke thema’s die vooral het bedrijfsleven laten samenkomen met technologische instituten en wetenschap.  Door deze koerswijziging hopen de bedrijven internationaal gezien meer in de running te komen op wetenschappelijk en innovatief gebied.

De bedrijven hopen door deze brief ruimte te maken voor een gesprek waarbij gebrainstormd kan worden over deze innovaties.

Kijk voor de gehele brief hier 

 

 

Welke voordelen kunnen deze multidisciplinaire thema’s hebben? Is dit beter dan geïsoleerd werken aan een project? Samenwerking en kennisoverdracht of juist verdieping en specialisatie? 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s